Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Senzor de detonatieSenzor aflat pe motor care este folosit la detectarea vibratiilor de frecventa inalta cauzate de detonatie. Datorita senzorului de detonatie, un sistem computerizat de control al motorului permite acestuia sa functioneze pana la atingerea unei limite de detonatie, imbunatatind astfel puterea si eficienta acestuia.

Senzor de luminaDispozitiv fotosensibil, care apride si stinge automat farurile in functie de intensitatea luminii ambientale

Senzor de oxigenVezi: sonda lambda

Senzor de ploaieRecunoaste umezirea parbrizului printr-o metoda optico-electronica si comanda stergatoarele de parbriz si inchiderea acoperisului masinii

Sertar cilindricEste format din mansoane metalice amplasate intre piston si peretele cilindrului. Atunci cand sunt miscate pe verticala, gaurile din mansoane ajung in dreptul gurilor de admisie si de evacuare, astfel se permite accesul gazelor la momentul oportun.

ServoDenumire laconica pentru servofrana sau servodirectie; efect care permite declansarea unei energii utile mari, utilizand o energie de comanda mica.

Servo direc?ie asistataLa viteze mari volanul se misca mai greu, limitand optiunile de manevrabilitate

Servo directie Ajutor provenit de la motor pentru a reduce efortul de virare. Servodirectia este esentiala pentru manevrarea vehiculelor mari si de tonaj ridicat. In general, vehiculele mici nu au nevoie de servodirectie.

ServofranaMecanism cu actionare pneumatica, hidraulica, mecanica etc.inserat, optional, in sistemul de franare al unui autovehicul cu scopul de a amplifica efortul la pedala de frana, conducatorul auto efectuand, practic, doar declansarea franarii.

Set angrenajUn grup de doua sau mai multe angrenaje folosite la transmiterea puterii.



  <<    <    1  2  3  4  5  6  7  8   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810