Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


SupradirectionareaApare in curbele in care se intra cu o viteza prea mare si in cazul in care axul din spate derapeaza si vehiculul se invarte, deplasandu-se in curba.

Suprafata de rulareLatimea partii anvelopei care intra in contact cu drumul.

SupraofertaSituatia in care productia mondiala de automobile depaseste cererea globala pentru acestea.

SuprastructuraPartea superioara a masinii, aflata deasupra medianei.

SupravirareSituatie in care rotile din spate contribuie si ele mai mult la manevrabilitatea unui vehicul intr-o anumita directie. Acest lucru se intampla in mod frecvent atunci cand se franeaza dur in timp ce masina vireaza. Partea posterioara a masinii pierde aderenta si incepe sa se miste in directia de virare. Supravirarea poate fi folosita pentru a pozitiona mai bine un vehicul care tocmai iese din viraj. De obicei, supravirarea este dificil de controlat si poate face masina sa se invarta. Majoritatea masinilor sunt concepute astfel incat sa nu poata supravira in conditii normale de drum.

Suspensie Totalitatea arcurilor, absorbitoarelor de socuri, bare de torsiune, racorduri, brate, etc., care atenueaza socul provenit de la denivelarile de drum si serveste la mentinerea rotilor in contact constant cu drumul, imbunatatind astfel controlul si tractiunea.

Suspensie activaUn sistem de suspensii foarte sofisticat, controlat prin computer, care foloseste un servomotor in locul traditionalelor arcuri si stabilizatori de socuri. Servomotorul pozitioneaza volanul masinii in cea mai buna pozitie posibila pentru a face fata perturbarilor de drum.

Suspensie cu articulatii multipleTermen generic folosit pentru suspensii independente care sunt controlate de mai multe mecanisme pentru articulatii. Aceste articulatii limiteaza miscarea nedorita a suspensiei. De asemenea, producerea lor este mult mai costisitoare.

Suspensie cu brat semisuspendatSistem de suspensie independent in spatele masinii, la care butucul de roata este pozitionat pe un brat aproximativ triunghiular care pivoteaza intre doua puncte. Vazuta de sus, linia formata de cei doi pivoti se afla undeva in planul paralel si cel longitudinal fata de axa longitudinala a masinii.

Suspensie HotchkissSuspensie pe spate cu arbore rotitor, la care arcurile plane manevreaza atat devierea arborelui cat si amplasarea acestuia.



  <<    <    1  2  3  4  5  6  7  8   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810