Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


FabricatieNumele de marca al unei masini sau camion, ca de exemplu Chevrolet, Ford, Dodge, Honda.

FadingScadere temporara a capacitatii de franare a unui vehicul ca urmare a supraincalzirii garniturilor de frictiune (placute sau saboti), peste limita maxima pe care acestea o pot suporta, sau ca urmare a fierberii lichidului de frana in etrieri sau in cilindrii de frana, fierbere care ar putea conduce la aparitia bulelor de aer in circuitul de frana.

FaetonTermenul faeton era adesea folosit pentru masinile decapotabile construite in perioada anilor 1930. Faetonul era o masina cu un design foarte sic, care avea de obicei 2 usi si un plafon convertibil. Faetonul dublu avea patru locuri iar cel triplu, 6-7 locuri

Fanta de ventilatieOrificiu de captare si control al fluxului de aer.

Faruri cu halogenLumini care ofera o iluminare mai puternica comparativ cu luminile incandescente standard. Becurile cu halogen sunt umplute cu un gaz ca de exemplu iod. Acest gaz reduce evaporarea treptata a filamentului wolfram si mareste durata de folosire.

Faruri de ceataLlumini auxiliare care au un fascicul mai larg decat cel al farurilor standard. Farurile de ceata sunt montate de obicei mai jos decat farurile standard, pentru a ilumina pe timp de ceata si pentru a reduce reflectarea luminii.

Faza de drumVezi: faza lunga.

Faza de intalnireVezi: faza scurta.

Faza lungaLumina produsa de farurile unui autovehicul, asigurand o iluminare pe raza mare. Se mai numeste si faza mare, lumina de drum sau faza de drum.

Faza mica, asimetricMai este numita si lumina de drum. Lumineaza mai puternic partea dreapta a drumului decat pe cea stanga, de aceea este asimetrica.



1  2  3   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810