Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


ParbrizGeamul din fa?a al automobilului

Parbriz atermicParbriz in structura caruia este inserata o pelicula subtire capabila sa respinga razele solare infrarosii, contribuind astfel la imbunatatirea confortului ocupantilor in zilele caniculare.

Parbriz laminatParbriz format dintr-un strat subtire de plastic cauciucat, presat intre doua foi de sticla. Cand acest parbriz este lovit in timpul unui accident, acesta se indoaie fara a se perfora, iar plasticul impiedica fisurarea sticlei.

Parc autoTotalitatea vehiculelor unei firme, institutii, tari etc.; loc special amenajat pentru gararea, depozitarea sau expunerea vehiculelor rutiere.

Parghie de comandaElement de supensie care are un racord la unul din capete si doua racorduri la celalalt capat, in general aflat pe sasiu.

ParticulaDenumeste toate componentele solide ale gazelor de esapament, indiferent de marimea lor. Aici este vorba in special de funingine. In cazul motoarelor diesel, se verifica continutul de particule din emanatii.

Particula dieselParticula fina, ca o funingine, emisa prin arderea motorinei in motoarele Diesel si considerata a fi deosebit de periculoasa pentru mediu si pentru sanatatea omului. Ca urmare, legislatia actuala impune niste limite maxime admise pentru emisiile de particule diesel.

PavilionPanoul rigid care realizeaza acoperisul unei caroserii auto.

Pedala fixaUn sprijin pentru picior pozitionat in partea stanga. Asigura locul in care soferul isi poate fixa piciorul stang la efectuarea unui viraj foarte strans.

PESPoly-Ellipsoid-System - descrie farurile la care lumina (de halogen sau de xenon) este proiectata pe strada printr-un reflector eliptic. Avantajul acestui sistem consta in proiectarea la inaltime mica a razei de lumina si intr-o iluminare foarte buna.



1  2  3  4  5  6   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810