Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Pneuri pentru toate Pneuri care asigura o tractiune buna atat pe zapada, iarna, cat si in conditii de drum alunecos sau noroi.

Pneuri tip M+SPneuri construite special pentru noroi (M - mud) si zapada (S - snow) si care sunt mult superioare pneurilor pentru toate anotimpurile, atunci cand sunt folosite in astfel de conditii de drum. Din pacate, sunt mult mai zgomotoase si au durata de viata scazuta.

Pneuri, clasificareEstimarea uzurii benzii de rulare a pneului ofera o aproximare a duratei de folosire a acestuia. O anvelopa tip 300 va putea fi utilizata, probabil, cu 50 % mai mult timp decat una de tip 150. Este important de retinut ca fiecare producator de anvelope are un sistem propriu de notare. Astfel, o anvelopa Goodyear tip 300 nu va avea neaparat aceeasi perioada de viata cu a unei anvelope Michelin tip 300, ci ar putea fi folosita pentru o perioada mai lunga sau mai scurta, chiar daca conditiile de utilzare sunt identice. Clasificarea tip AB indica tractiunea in conditii de umezeala si rezistenta la temperatura. Clasificarea pentru tractiunea in conditii de umezeala este AA, A, B si C, A fiind valoarea optima iar C cea mai scazuta. Clasificarea pentru rezistenta la temperatura este A, B si C, A fiind valoarea optima iar C cea mai mica. Rezistenta la temperatura a anvelopei se refera la capacitatea acesteia de a disipa caldura. O incalzire excesiva a anvelopei reduce durata de viata a acesteia, pneurile cu capacitate sporita de racire fiind mult mai durabile.

Policilindric(Despre motoare, compresoare etc.) Cu cel putin patru cilindri.

Pompa antigelVezi: pompa de apa.

Pompa de apaPompa care face sa circule agentul de racire in interiorul blocului motor si al chiulasei de cilindru. Este actionata de vilbrochen.

Pompa de uleiPompa actionata de motor si care trimite uleiul la partile mobile ale motorului.

Pompa-duzaDenumeste, la motorul Diesel, unirea dintre pompa de injectie si duza intr-o singura grupa constructiva. Ea se afla pe acelasi loc unde se afla, inainte, duza de injectie. Forta necesara pentru obtinerea presiunii vine de la arborele cu came. Sistemul PD obtine, in momentul de fata, cea mai inalta presiune de injectie, aceasta ajungand pana la valoarea de 2000 bar.

PortieraUsa laterala cu geam, care intra in componenta caroseriei unui automobil.

Pragul pentru aerUn spoiler montat in fata, sub bara de protectie, care are o forma specifica pentru a reduce circulatia aerului sub masina. Aceste praguri pentru aer pot mari circulatia aerului spre radiator, pot reduce rezistenta aerului, si/sau pot reduce portanta.



  <<    <    1  2  3  4  5  6   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810