Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


HabitacluSpatiul interior, specific caroseriei autoturismelor, destinat postului de conducere si transportului pasagerilor.

Hatchback Caroserie de autoturism de tip compact, in doua volume sau doua volume si jumatate, cu 2 sau 4 usi laterale si o alta usa spate, tip hayon pentru accesul la portbagaj. Pentru a se obtine un volum mai mare al portbagajului, bancheta spate este de tip rabatabil. Denumirea provine din limba engleza, unde hatch semnifica, la origine, o mica deschidere in puntea unei nave, apoi denumirea a fost preluata si pentru usa de avion.

HayonUsa spate rabatabila intalnita la caroseria unor automobile, incluzand in ea luneta si permitand accesul in portbagaj.

Head-up DisplayPrezinta indicatiile instrumentelor pe parbriz. In timp ce la avioanele de lupta sistemul e deja folosit, pe pamant el mai creeaza, din cauza distragerii atentiei soferului.

HidropneumaticaEste o suspensie prin care caroseria nu se sprijina pe arcuri de otel, ci pe perne cu aer. Este folosit in prezent numai de firma Citroen.

HUDAbreviere preluata din limba engleza pentru Head-Up Display (afisaj la nivelul capului); sistem de indicare electronica la bord a anumitor parametri (viteza, navigatie etc.), care proiecteaza imaginea afisata pe parbriz, in campul vizual al soferului, cu ajutorul unui display fluorescent cu vacuum.



1



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810