Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


OBDPrescurtarea de la On Board Diagnose, tradus prin "autocontrol al tuturor componentelor constructive necesare pentru reducerea substantelor nocive".

Oglinda antiorbireOglinda retrovizoare prevazuta cu un sistem fotosensibil capabil sa elimine automat efectul de orbire a conducatorului auto, ca urmare a luminilor de far ale unui autovehicul care vine din spate. Se mai numeste si oglinda heliomata sau oglinda fotocromatica.

Oglinda asfericaOglinda retrovizoare avand suprafata reflectorizanta usor curbata catre exterior pentru a mari campul de vizibilitate al soferului prin diminuarea unghiului mort.

Oglinda electricaOglinda retrovizoare exterioara actionata electric, de pe locul soferului.

Oglinda fotocromaticOglinda care isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii, evitandu-se astfel orbirea soferului, pe timp de noapte, de catre autovehiculele ce vin din spate. Se mai numeste si oglinda heliomata sau oglinda antiorbire.

Oglinda heliomataOglinda care la lumina intensa se inchide la culoare, imbunatatind astfel considerabil vizibilitatea soferului pe timp de noapte. Se mai numeste si oglinda antiorbire sau oglinda fotocromatica.

Oglinda incalzitaOglinda retrovizoare exterioara prevazuta cu sistem de dezaburire si degivrare. Se mai numeste si oglinda cu incalzire.

OHCAbreviere preluata din limba engleza pentru OverHead Camshaft (arbore cu came in chiulasa). Se foloseste, de regula, in sintagma motor OHC, semnificand un motor al carui mecanism de distributie are arborele cu came dispus in chiulasa, deasupra supapelor.

OmnibuzAutobuz cu caroserie de tip etajat (v. autobuz).

Orificiu de admisieOrificiul din chiuloasa de cilindru care face legatura intre conducta de admisie si supapa(ele) de admisie.



1  2   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810