Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Magazin autoLoc unde se gasesc, pentru vanzare, vehicule, piese si accesorii auto; publicatie (periodica) ilustrata, care ofera informatii auto diverse.

MaldistributieDeranjament specific functionarii motoarelor cu ardere interna prevazute cu carburator, fenomen care se face simtit printr-un mers instabil al motorului, in special la ralanti, si se datoreaza neuniformitatii masice a amestecului carburant pulverizat spre cilindri, in conditii de motor rece, benzina nepotrivita etc. Datorita neuniformitatii amestecului, dozajele incarcaturii proaspete in cilindri sunt diferite atat intre ele cat si fata de doza teoretica pregatita de carburator.

Manechin autoDispozitiv antropomorf standardizat, 2D sau 3D, utilizat in proiectarea si testarea automobilelor, pentru dimensionarea postului de conducere si a habitaclului, precum si pentru diverse verificari experimentale (teste de impact, determinare camp de vizibilitate, pozitionarea comenzilor specifice postului de conducere, determinarea punctelor de asezare ale ocupantilor etc.).

ManetonFus al arborelui cotit pe care se articuleaza capul bielei.

ManevrabilitateTermen generic care acopera toate aspectele legate de comportamentul unei masini legat de controlul directiei.

Manevrabilitatea volLegatura dintre fortele exercitate asupra volanului si manevrabilitatea acestuia. In mod ideal, efortul depus pentru rotirea volanului din pozitia nula trebuie sa cresca lin. De asemenea, efortul de virare trebuie sa creasca odata cu fortele ce apar la virare. Frecarea creata in interiorul mecanismului de directie trebuie sa fie mai mica fata de forta depusa pentru manevrarea volanului.

ManivelaManivela folosita pentru a porni manual motoarele cu combustie interna, folosita pana in 1930.

ManocontactDispozitiv electromecanic de control montat intr-un circuit hidraulic, care inchide sau deschide un circuit electric atunci cand presiunea monitorizata este prea mica sau suficient de mare. La presiune normala de functionare, manocontactul deschide circuitul electric, iar la presiune scazuta, inchide circuitul pe care il controleaza, semnaland astfel, la bord, optic sau acustic, o posibila avarie. Sinonim cu senzor de presiune, traductor de presiune sau conector manometric.

Marimea rotiiMarimea rotii este definita de diametrul si latimea rotii. O roata 15 X 7 are un diametru de 15 inch si o latime de 7 inch.

Masina "preparata"Automobil care a fost modificat de proprietar pentru a avea o viteza si acceleratie mult superioara datorita unor imbunatatiri aduse motorului, sasiului si caroseriei.



1  2  3  4  5   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810