Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Masina de luxAutovehicul foarte bine proiectat, dotat si conceput, ale carui dimensiuni variaza de la un sedan compact pana la unul de capacitate mare.

Masina la comanda (cAutomobil care a fost refacut sau caruia i-a fost schimbata partea de sus, sasiul ramanand cel vechi.

Masina sportVehicul de viteza care este usor de manevrat, accelereaza rapid, franeaza usor si are o directie foarte bune. Nu este la fel de spatioasa precum un autoturism obisnuit si nici la fel de confortabila

Masina tunataIn jargonul automobilistic, automobil care a suferit un tuning vizand imbunatatirea, reglarea sau particularizarea caracteristicilor functionale sau estetice. Se mai numeste si masina preparata.

MatritaForma goala in interior, matrita sau cavitate in care sunt introduse materialele pentru a se obtine diverse forme. O forma solida sau scobita in interior folosita pentru a modela diverse materiale prin stantare, presare, extrudare, trefilare sau filetare.

Mecanism planetarMecanism in care toate componentele angrenajului se afla in acelasi plan si sunt grupate una in jurul celeilalte precum planetele in jurul soarelui. Roata dintata centrala se numeste si roata dintata solara. Celelalte roti dintate care interactioneaza cu ea se numesc roti dintate planetare si sunt fixate pe o roata de sustinere. La periferie, rotile dintate planetare interactioneaza cu o roata dintata inelara. Prin oprirea unuia dintre cele trei elemente (roata dintata solara, roata de sustinere sau roata dintata inelara), se pot stabili diferite rapoarte intre celelalte doua. Mecanismul planetar este foarte raspandit la transmisia automata.

MentenabilitateUsurinta repararii, intretinerii sau imbunatatirii unui produs. Un produs care se repara, intretine sau imbunatateste usor are o mentenabilitate ridicata.

Mentinerea unei liniCapacitatea unei masini de a rezista denivelarilor de drum si de a merge in linie dreapta fara a fi necesara miscarea volanului.

MetanolAlcool care poate fi luat in considerare pe post de combustibil. Este posibila si actionarea directa a motoarelor, dar numai dupa ce se opereaza adaptarea sistemului de injectie.

MetilciclopentadinilUn compus organic al manganului, folosit ca aditiv la combustibil, pentru a creste cifra octanica a benzinei.



  <<    <    1  2  3  4  5   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810