Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


ImobilizatorDispozitiv electronic antifurt, care anuleaza anumite functii ale motorului unui autovehicul, facand astfel imposibila pornirea neautorizata a acestuia.

Import "captiv"Un autovehicul sau piesa de schimb fabricate de un producator auto, dar vandute folosind marca si numele importatorului

ImportatorCompanie care lucreaza in stransa legatura sau in baza unei intelegeri contractuale cu producatorii, pentru a putea importa produsele acestora in tara in care isi desfasoara activitatea.

Incarcatura proaspatAmestecul aer-combustibil (cazul motoarelor cu aprindere prin scanteie) sau aerul (cazul motoarelor Diesel) admis in camera de ardere la reluarea fiecarui ciclu motor.

InchVezi: tol

Inchidere centralizaSistem de blocare automata a usilor unui autovehicul, prin telecomanda sau prin actionarea cu cheia a yalei unei singure usi.

Indice cetanicValoare numerica reflectand gradul de inflamabilitate al combustibililor folositi pentru motoarele cu autoaprindere (Diesel). Cu cat indicele cetanic al unui combustibil este mai mare cu atat mai usor se aprinde combustibilul. La combustibilii obisnuiti folositi la motoarele Diesel, indicele cetanic variaza intre 35 si 55. Pentru evaluarea indicelui cetanic s-a ales o scara arbitrara (analog cifrei octanice), potrivit careia s-a atribuit cetanului (C16H34 ) valoarea 100 iar alfa-Metilnaftalinei (C10H7-CH3), valoarea 0. Asadar, indicele cetanic reprezinta procentul, in volume, de cetan (n-hexadecan, C16H34) intr-un amestec al acestuia cu alfa-Metilnaftalina. Se mai numeste si cifra cetanica sau cifra Cet.

Indice octanicVezi: cifra octanica.

Industria constructiPlanificarea si controlul mijloacelor mecanice pentru a schimba forma si structura materialelor pentru o eficienta si valoare sporite.

InecaA ajunge, in cilindrii unui motor cu aprindere prin scanteie, un exces necontrolat de benzina, care, prin umezirea bujiilor, face imposibila pornirea.



1  2  3   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810