Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


TablierPerete rigid, componenta a caroseriei unui autovehicul, care desparte habitaclul de compartimentul motor si, respectiv, de portbagaj (atunci cand este cazul). Functie de pozitia pe care o are pe vehicul, acesta poate fi: tablier fata sau tablier spate.

Tachet- Element pivotant care deschide si inchide supapele cilindrului. - Tija metalica care transmite miscarea de la arborele cu came la mecanismele de actionat supapele. Tachetii sunt folositi la motoarele care nu au arbore cu came in chiulasa, pentru a deschide si inchide valvele.

Tachet de supapaComponenta cilindrica care exercita presiune asupra lobului arborelui cu came si care se misca pe verticala, pe masura ce lobul arborelui cu came se roteste. Majoritatea tachetilor de valva au o parte dura, unsa cu ulei, care gliseaza pe arborele cu came.

Tachet de supapa hidraulicTachet de supapa care foloseste presiunea hidraulica a uleiului pentru a functiona si care poate elimina jocul dintre partile metalice. Astfel, zgomotul si uzarea valvelor sunt reduse considerabil, la fel ca si ajustarea periodica a valvelor.

TaluzPar?ile laterale ale oan?ului.

TapiserieImbracaminte cu rol major in definirea stilului interior al unei caroserii, pentru scaune, banchete, tetiere, panouri de usi etc. confectionata din stofa, jerseu, piele, vinilin etc. Se mai numeste si garnisaj.

Targ autoLoc special amenajat amplasat, de regula, la marginea unui oras, unde se vand si se cumpara (zilnic sau la anumite date) vehicule de ocazie.

TCSPrescurtare de la Traction Control System, o reglare a patinarii tractiunii.

TDCi Acronim preluat din limba engleza pentru Turbo Diesel Commonrail Injection - Motor Diesel fabricat de Ford, cu rampa de injectie comuna pentru toate injectoarele si supraalimentare cu turbosuflanta.

TDDIAcronim preluat din limba engleza pentru Turbo Diesel Direct Injection - Motor Diesel fabricat de Ford cu injectie directa si turbo-supraalimentare; varianta mai veche a sistemului de injectie TDCi.



1  2  3  4  5  6   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810