Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Prelucrarea metaleloProcesul de prelucrare a metalelor solide sau topite, ca de exemplu turnare, forjare, presare si prelucrare prin aschiere.

PresareProces tehnologic prin care sunt produse piesele de masina prin fasonarea unor bucati de metal laminate sau prin indoirea sau alungirea acestora cu ajutorul unor unelte speciale montate pe o presa universala.

Presiunea de admisieCresterea peste presiunea atmosferica produsa in interiorul conductei de admisiune de orice compresor de supraalimentare. Se masoara in kgf/cm2, milimetri coloana de mercur sau bari.

Presiunea de supraalDa suprapresiunea cu care un turboalimentator introduce aer in camerele de ardere. Cu cat mai mare este presiunea, cu atat mai mult oxigen ajunge in cilindru si cu atat mai mult combustibil poate fi injectat. In aceeasi relatie creste si randamentul. La motoarele pe benzina, creste insa riscul de a se produce batai (detonari).

Priza de aerOrificiu sau dispozitiv de captare a aerului necesar necesar racirii motorului sau ventilatiei habitaclului.

ProfilFormatul unui pneu.

Profilul cameiForma fiecarui dinte al unui arbore cu came. Profilul determina durata pentru care o valva este deschisa si cat de mult se deschide valva.

Profilul pneuluiSectiunea radial-transversala a pneului, care releva elementele taliei acestuia (inaltimea si latimea profilului).

Proiectarea produsulProcesul de planificare a caracteristicilor produsului.

ProiectoareleTip special de faruri care foloseste un reflector sferic pentru a controla cat mai bine fasciculul de lumina. Proiectoarele sunt destul de scumpe in comparatie cu farurile standard.



  <<    <    1  2  3  4  5  6   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810