Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


TablierPerete rigid, componenta a caroseriei unui autovehicul, care desparte habitaclul de compartimentul motor si, respectiv, de portbagaj (atunci cand este cazul). Functie de pozitia pe care o are pe vehicul, acesta poate fi: tablier fata sau tablier spate.

Tachet- Element pivotant care deschide si inchide supapele cilindrului. - Tija metalica care transmite miscarea de la arborele cu came la mecanismele de actionat supapele. Tachetii sunt folositi la motoarele care nu au arbore cu came in chiulasa, pentru a deschide si inchide valvele.

Tachet de supapaComponenta cilindrica care exercita presiune asupra lobului arborelui cu came si care se misca pe verticala, pe masura ce lobul arborelui cu came se roteste. Majoritatea tachetilor de valva au o parte dura, unsa cu ulei, care gliseaza pe arborele cu came.

Tachet de supapa hidraulicTachet de supapa care foloseste presiunea hidraulica a uleiului pentru a functiona si care poate elimina jocul dintre partile metalice. Astfel, zgomotul si uzarea valvelor sunt reduse considerabil, la fel ca si ajustarea periodica a valvelor.

TaluzPar?ile laterale ale oan?ului.

TapiserieImbracaminte cu rol major in definirea stilului interior al unei caroserii, pentru scaune, banchete, tetiere, panouri de usi etc. confectionata din stofa, jerseu, piele, vinilin etc. Se mai numeste si garnisaj.

Targ autoLoc special amenajat amplasat, de regula, la marginea unui oras, unde se vand si se cumpara (zilnic sau la anumite date) vehicule de ocazie.

TCSPrescurtare de la Traction Control System, o reglare a patinarii tractiunii.

TDCi Acronim preluat din limba engleza pentru Turbo Diesel Commonrail Injection - Motor Diesel fabricat de Ford, cu rampa de injectie comuna pentru toate injectoarele si supraalimentare cu turbosuflanta.

TDDIAcronim preluat din limba engleza pentru Turbo Diesel Direct Injection - Motor Diesel fabricat de Ford cu injectie directa si turbo-supraalimentare; varianta mai veche a sistemului de injectie TDCi.1  2  3  4  5  6   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!