Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


AutoizotermaAutomobil care are o caroserie tip duba, separat de cabina, caroserie prevazuta cu izolatie termica a peretilor dar fara agregat frigorific. Este folosita pentru transportul marfurilor perisabile pe distante scurte.

AutomobilVehicul motorizat pe patru roti pentru transportul de pasageri care are o capacitate ce nu depaseste 10 locuri. In aceasta categorie intra masinile de politie si cele de curse, dar nu si masinile de salvare sau cele mortuare.

Automobil mic de vitVehicul simplu tip sport, deschis, usor, cu doua locuri si o caroserie simpla (coupe).

AutoportantaCapacitatea unui sistem sau element de a prelua singur anumite sarcini, fara elemente structurale ajutatoare.

AutoturismAutomobil destinat transportului rapid de persoane si a bagajelor acestora, fiind prevazut cu 2 pana la maxim 9 locuri (inclusiv soferul), avand masa maxima autorizata de 3500 kg si caruia i se poate atasa o remorca usoara (max. 750 kg).

AutoutilitaraAutomobil destinat transportului de bunuri, avand sarcina utila maxima mai mica de 2 t. Caroseriile autoutilitarelor sunt derivate, de regula, fie dintr-o caroserie de autoturism (pickup, furgoneta, entreprise etc.), fie dintr-una de microbuz (furgon, camioneta etc.).

AutovehiculVehicul autopropulsat suspendat elastic pe roti, senile etc. si destinat deplasarii terestre, dependent sau independent de calea de rulare, in scopul transportului de bunuri sau persoane ori efectuarii de servicii mecanizate diverse.

Autovehicul rutierAutovehicul prevazut cu cel putin 2 roti destinat deplasarii, cu precadere, pe drumuri amenajate, cu viteze mai mari de 50 km/h.

AWDAll Wheel Drive - se numesc in special autovehiculele japoneze cu tractiune pe toate rotile

Ax cu cameVezi: arbore cu came. Denumire nerecomandata datorita faptului ca acesta primeste si transmite miscare de rotatie in jurul axei sale, deci este un arbore, nu ax, care doar sustine elemente cu miscare de rotatie.  <<    <    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!