Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Arbore motorVezi: arbore cotit.

Arbore Radial RasuciArbore semiindependent folosit la suspensiile rotilor din spate ale unei masini cu tractiune frontala. O punte orizontala face legatura intre rotile din spate. Aceasta punte se poate rasuci pentru a reduce efectul cauzat de miscarea unei roti asupra celeilalte. Arborele radial rasucit este mult mai putin costisitor decat un sistem de suspensii independente si, de asemenea, mult mai compact.

Arbore RigidSustine rotile care nu sunt actionate de motor

Arbore RotitorArbore care transmite puterea fie prin semiarbori sau prin lanturi laterale. Opusul arborelui fix.

Arbore SecundarUn arbore rotitor care transfera puterea de la transmisie la rotile din spate.

ArcOrgan elastic, componenta a unei masini sau mecanism, care are proprietatea de a reveni la forma initiala dupa ce a fost deformat ca urmare a unei solicitari in limitele pentru care a fost dimensionat.

Arc cu FoiElement elastic specific, in general, suspensiilor rigide, compus din mai multe lamele flexibile de otel, usor curbate si de lungimi variabile, foaia cea mai lunga fiind cea de deasupra, care asigura legatura cu caroseria. Se mai numeste si arc lamelar.

Arc ElicoidalO bara de metal elastic, in forma de spirala, care poate fi comprimat sau extins fara a suferi o deformatie permanenta. Este folosit pentru a izola vehiculul de drum. Arcurile elicoidale sunt de preferat fata de cele plane si sunt folosite mai ales ca arcuri de suspensie.

Arc LamelarVezi: arc cu foi.

Arc PlanUn numar de placute flexibile de otel, usor curbate, de diferite marimi, montate una peste cealalta. Placutele sunt fixate la capete iar forma curbata le permite sa se indoaie si sa preia socurile. Sunt confectionate din otel pentru arcuri sau din diverse materiale compozite care reactioneaza prin indoire la fortele exercitate asupra lor.



  <<    <    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810