Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


ParbrizGeamul din fa?a al automobilului

Parbriz atermicParbriz in structura caruia este inserata o pelicula subtire capabila sa respinga razele solare infrarosii, contribuind astfel la imbunatatirea confortului ocupantilor in zilele caniculare.

Parbriz laminatParbriz format dintr-un strat subtire de plastic cauciucat, presat intre doua foi de sticla. Cand acest parbriz este lovit in timpul unui accident, acesta se indoaie fara a se perfora, iar plasticul impiedica fisurarea sticlei.

Parc autoTotalitatea vehiculelor unei firme, institutii, tari etc.; loc special amenajat pentru gararea, depozitarea sau expunerea vehiculelor rutiere.

Parghie de comandaElement de supensie care are un racord la unul din capete si doua racorduri la celalalt capat, in general aflat pe sasiu.

ParticulaDenumeste toate componentele solide ale gazelor de esapament, indiferent de marimea lor. Aici este vorba in special de funingine. In cazul motoarelor diesel, se verifica continutul de particule din emanatii.

Particula dieselParticula fina, ca o funingine, emisa prin arderea motorinei in motoarele Diesel si considerata a fi deosebit de periculoasa pentru mediu si pentru sanatatea omului. Ca urmare, legislatia actuala impune niste limite maxime admise pentru emisiile de particule diesel.

PavilionPanoul rigid care realizeaza acoperisul unei caroserii auto.

Pedala fixaUn sprijin pentru picior pozitionat in partea stanga. Asigura locul in care soferul isi poate fixa piciorul stang la efectuarea unui viraj foarte strans.

PESPoly-Ellipsoid-System - descrie farurile la care lumina (de halogen sau de xenon) este proiectata pe strada printr-un reflector eliptic. Avantajul acestui sistem consta in proiectarea la inaltime mica a razei de lumina si intr-o iluminare foarte buna.1  2  3  4  5  6   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!