Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


V-TecE o deviere a axei cu came de la Honda (la fel ca Vanos de la BMW).

ValvetronicDenumire comerciala data de BMW sistemului de distributie variabila, lansat in productia de serie in anul 2001, care conduce la eliminarea clapetei de acceleratie de pe motoarele cu aprindere prin scanteie. Mecanismul de distributie tip Valvetronic are un set suplimentar de culbutori, intercalati intre tijele supapelor si came. Acesti culbutori intermediari se pot roti in jurul unui ax prin intermediul unui arbore cu came actionat electonic. Aceasta miscare comandata electronic permite ca, independent de miscarea arborelui cu came al admisiei, sa deschida sau sa inchida supapele de admisie.

VanCaroserie de autoutilitara derivata, de regula, dintr-o caroserie monocorp de autoturism, amenajata cu o platforma pentru transportul sarcinii utile (max. 1500 kg), in locul destinat banchetei spate si portbagajului.

VANOS"Abreviere preluata din limba germana pentru VAriable NOckenwellen Steuerung, sistem de distributie variabila dezvoltat de BMW, care permite modificarea duratei de deschidere a supapelor de admisie prin miscarea reazemelor arborelui cu came. Mai nou, BMW a produs si un ""dublu"" VANOS, care permite sa varieze si durata de deschidere a supapelor de evacuare."

VascocuplajCuplaj cu frecare de forma unui cilindru etans, care se bazeaza pe proprietatile unui material special de a se inmuia si solidifica rapid (in fractiuni de secunda), functie de incalzirea datorata frecarii ce apare intre niste pachete de discuri metalice astfel intercalate incat un disc sa fie solidar cu arborele de intrare si discul urmator cu arborele de iesire al cuplajului. Cea mai cunoscuta aplicatie a vascocuplajului, in domeniul auto, este accea de realiza o legatura flexibila intre rotile puntii fata si cele a le puntii spate, in cazul tractiunii integrale de tip AWD. Se mai numeste si cuplaj vascos.

VascozitateaEste consistenta unui mediu fluid. La temperatura camerei, apa e putin vascoasa, iar mierea e inalt vascoasa. Importanta la alegerea uleiurilor de motor, subordonate diverselor clase de vascozitate.

VehiculMijloc de transport, cu sau fara autopropulsie, destinat deplasarii pe una sau mai multe cai de comunicatie (terestre sau subterestre, aeriene sau cosmice, acvatice sau subacvatice).

Vehicul conceptVehicul prototip cu caracteristici stilistice, functionale si tehnologice noi, menit sa testeze piata si sa socheze clientii, prin prezentarea sa la diferite expozitii. Lansarea sa in productia de serie poate avea loc sau nu, functie de oportunitatile momentului. Atunci cand este vorba despre un autoturism, se foloseste, in general, termenul de concept car, preluat intocmai din limba engleza.

Vehicul de mare tonajVehicul (camion) ce cantareste intre 11 si 15 tone, aici fiind incluse si camioanele de teren.

Vehicul de terenVehicul cu capacitate mare de trecere; vehicul destinat utilizarii pe teren neamenajat sau accidentat (de exemplu, vehiculele folosite in constructii sau agricultura).1  2  3   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!