Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


GalopareRotatia masinii de-a lungul unei axe orizontale, care face ca partea din fata si cea din spate sa penduleze in sus si in jos. Plonjarea si apuparea constituie miscarea de galopare a masinii.

Galopatul motoruluiMers neuniform al motorului la ralanti, cu trepidatii, care se manifesta fie printr-o variatie neregulata a turatiei motorului (amestec prea sarac) fie printr-o variatie ritmica a turatiei (amestec prea bogat).

Gama de putereIntervalul de rotatii pe minut, definit in mod subiectiv, in care motorul dezvolta o parte substantiala din puterea sa maxima. Gama de putere variaza in general de la o valoare putin sub momentul de rotatie maxim al motorului pana la o valoare putin peste puterea maxima a motorului.

Gazul de ardereReprezinta toate emisiile sub forma de gaze pe care le degaja motorul prin teava de esapament. Acestea sunt de obicei transformate chimic in catalizator, in scopul curatarii.

Geam de far intr-o sFar principal de automobil dintr-o singura bucata in care filamentul este parte integranta din far iar lentila formeaza tubul.

Geam electricExprimare laconica pentru geamul de usa prevazut cu mecanism de ridicare-coborare actionat electric.

GeneratorUn mecanism care transforma energia de rotatie in curent continuu. Generatoarele erau folosite la modelele vechi de masini pentru a asigura energie electrica vehiculului.

Generatorul de gazDispozitiv pirotehnic care, printr-o combustie declansata in mod controlat, degaja aproape instantaneu azot si alte gaze necesare umplerii airbagului.

Geometria directieiGrupul de variabile de constructie, exterioare mecanismului de directie care influenteaza comportamentul directiei, si care include unghiul de cadere a rotilor, unghiul de fuga al rotilor, raza de frecare, convergenta rotilor din fata si remanenta.

GirofarLampa cu lumina colorata (albastru, rosu sau galben), rotativa si cu sclipiri intermitente, montata pe acoperisul unor autovehicule pentru a atrage atentia celorlalti participanti la trafic, in scopul de a circula cu atentie sporita, pentru a evita posibile accidente, sau de a acorda prioritate in trafic autovehiculului in cauza, potrivit prevederilor legale.1  2   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!