Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


OBDPrescurtarea de la On Board Diagnose, tradus prin "autocontrol al tuturor componentelor constructive necesare pentru reducerea substantelor nocive".

Oglinda antiorbireOglinda retrovizoare prevazuta cu un sistem fotosensibil capabil sa elimine automat efectul de orbire a conducatorului auto, ca urmare a luminilor de far ale unui autovehicul care vine din spate. Se mai numeste si oglinda heliomata sau oglinda fotocromatica.

Oglinda asfericaOglinda retrovizoare avand suprafata reflectorizanta usor curbata catre exterior pentru a mari campul de vizibilitate al soferului prin diminuarea unghiului mort.

Oglinda electricaOglinda retrovizoare exterioara actionata electric, de pe locul soferului.

Oglinda fotocromaticOglinda care isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii, evitandu-se astfel orbirea soferului, pe timp de noapte, de catre autovehiculele ce vin din spate. Se mai numeste si oglinda heliomata sau oglinda antiorbire.

Oglinda heliomataOglinda care la lumina intensa se inchide la culoare, imbunatatind astfel considerabil vizibilitatea soferului pe timp de noapte. Se mai numeste si oglinda antiorbire sau oglinda fotocromatica.

Oglinda incalzitaOglinda retrovizoare exterioara prevazuta cu sistem de dezaburire si degivrare. Se mai numeste si oglinda cu incalzire.

OHCAbreviere preluata din limba engleza pentru OverHead Camshaft (arbore cu came in chiulasa). Se foloseste, de regula, in sintagma motor OHC, semnificand un motor al carui mecanism de distributie are arborele cu came dispus in chiulasa, deasupra supapelor.

OmnibuzAutobuz cu caroserie de tip etajat (v. autobuz).

Orificiu de admisieOrificiul din chiuloasa de cilindru care face legatura intre conducta de admisie si supapa(ele) de admisie.1  2   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!