Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


NavigatieDenumire laconica pentru sistemul de navigatie, care este un ghid electronic de orientare rapida in trafic, bazat pe recunoasterea pozitiei globale, prin satelit, a autovehiculului.

Nervura suprafetei dPartea flexibila aflata intre suprafata de rulare a anvelopei si carcasa anvelopei. Cauciucurile de zapada au multe nervuri mici, cu santuri adanci. Cauciucurile netede ale masinilor de curse au nervuri aproape insesizabile.

NmNewtonmetru - unitatea de masura a momentului.

Non-EuroDenumire generica pentru cerintele de poluare specifice autovehiculelor construite inainte de instituirea sistemului european de limitarea a emisiilor poluante (asa-numitele norme Euro); specific autovehiculelor non-Euro este permisivitatea utilizarii benzinei cu plumb, lipsa sistemului catalitic pentru gazele de esapament si neobligativitatea controlului emisiilor evaporative.

Norma gazelor de ardStabilesc cantitatea de gaze de ardere pe care autovehiculele au voie s-o degaje in atmosfera. In Germania, incepand cu 1 ianuarie 2000, se aplica norma Euro 3 pentru noile tipuri de masini, iar din 1 ianuarie 2001, trebuie ca toate autovehiculele sa indeplineasca Euro 3. Pentru Euro 4 sunt valabile datele 1 ianuarie 2005 si 1 ianuarie 2006.

NotchbackBerlina cu 4 usi laterale (v. berlina). Denumire preluata din limba engleza, unde notch inseamna taietura sau cioplire unghiulara in forma de V. Asadar, intr-o traducere aproximativa, notchback inseamna spate cioplit in V (volumul delimitat de luneta si capota portbagaj).

NOxSimbolul chimic pentru oxizii de azot. Acestia apar atunci cand, la temperaturi foarte mari, azotul din aer participa la ardere. Ei sunt greu de indepartat, caci o ardere ulterioara completa in catalizator nu este posibila.

NoxaEmisie poluanta produsa de un motorul unui autovehicul. Deocamdata, sunt impuse limite admise pentru emisiile de hidrocarburi (HC), oxizii de azot (NOx) si monoxidul de carbon (CO).

Numar de indentificaNumar alocat unui vehicul de catre producator folosit in principal pentru inregistrare si identificare, care contine cifre si litere.

Numar de locuriIndicator constructiv al unui vehicul, reflectand capacitatea de transport a acestuia, ca numar de persoane pentru care sunt prevazute locuri special amenajate.1  2   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!