Festina Lente
Festina Lente

Dictionar Auto

                          


ImobilizatorDispozitiv electronic antifurt, care anuleaza anumite functii ale motorului unui autovehicul, facand astfel imposibila pornirea neautorizata a acestuia.

Import "captiv"Un autovehicul sau piesa de schimb fabricate de un producator auto, dar vandute folosind marca si numele importatorului

ImportatorCompanie care lucreaza in stransa legatura sau in baza unei intelegeri contractuale cu producatorii, pentru a putea importa produsele acestora in tara in care isi desfasoara activitatea.

Incarcatura proaspatAmestecul aer-combustibil (cazul motoarelor cu aprindere prin scanteie) sau aerul (cazul motoarelor Diesel) admis in camera de ardere la reluarea fiecarui ciclu motor.

InchVezi: tol

Inchidere centralizaSistem de blocare automata a usilor unui autovehicul, prin telecomanda sau prin actionarea cu cheia a yalei unei singure usi.

Indice cetanicValoare numerica reflectand gradul de inflamabilitate al combustibililor folositi pentru motoarele cu autoaprindere (Diesel). Cu cat indicele cetanic al unui combustibil este mai mare cu atat mai usor se aprinde combustibilul. La combustibilii obisnuiti folositi la motoarele Diesel, indicele cetanic variaza intre 35 si 55. Pentru evaluarea indicelui cetanic s-a ales o scara arbitrara (analog cifrei octanice), potrivit careia s-a atribuit cetanului (C16H34 ) valoarea 100 iar alfa-Metilnaftalinei (C10H7-CH3), valoarea 0. Asadar, indicele cetanic reprezinta procentul, in volume, de cetan (n-hexadecan, C16H34) intr-un amestec al acestuia cu alfa-Metilnaftalina. Se mai numeste si cifra cetanica sau cifra Cet.

Indice octanicVezi: cifra octanica.

Industria constructiPlanificarea si controlul mijloacelor mecanice pentru a schimba forma si structura materialelor pentru o eficienta si valoare sporite.

InecaA ajunge, in cilindrii unui motor cu aprindere prin scanteie, un exces necontrolat de benzina, care, prin umezirea bujiilor, face imposibila pornirea.1  2  3   >     >>  Telefoane Instructori auto FESTINA LENTE!

* Mihai PURICESCU

- director, profesor legislație rutieră - 0744 528 280

* Constantin BESICA - instuctor auto - 0745 521 810

* Mihai CRUDU - instructor auto - 0742 314 561

* Radu STROIEA - instructor auto - 0743 564 728

Servicii Festina Lente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

EDUCATIE RUTIERA IN SCOLI

FESTINA LENTE
se implica in procesul de educare a elevilor în domeniul educatiei rutiere! Un OM EDUCAT mai multi OAMENI PROTEJATI!

CHESTIONARE ONLINE

CHESTIONARE ONLINE

FESTINA LENTE pune la dispozitie CHESTIONARE ONLINE  pentru: conducatori auto, mopede, instructori auto, profesori legislatie rutiera, atestate profesionale.

PUNCTE DE INFORMARE

PUNCTE DE INFORMARE

FESTINA LENTE își propune să găsească 
locuri pentru PUBLICITATE SI INFORMARE in fiecare localitate pentru viitorii CURSANTII. Cei interesati ne pot contacta la 0744.528.280-Mihai Puricescu

CONSULTANTA IN DOMENIU

CONSULTANTA IN DOMENIU

   Nu ezitati sa intrebati!