Festina Lente
Festina Lente

Articles

Dictionar Auto





                          


Linie de produseGrup de vehicule ce au aceeasi platforma sau acelasi nume de produs.

LitrajVezi: capacitate cilindrica.

LitricCare se raporteaza la un litru (exemplu: putere litrica) sau se refera la o varianta de masurare in litri (exemplu: consum litric).

LitrometricCare se refera la masurarea, in litri, a volumului unui lichid.

LitrometruAparat de bord care indica nivelul de combustibil din rezervor si semnalizeaza, optic sau acustic, rezerva critica. Se mai numeste si indicator litrometric.

Lonjeron MacPhersonCompus dintr-un amortizor de soc si un set de arcuri. Lonjeronul MacPherson poate folosi arcuri destul de lungi care imbunatatesc suspensia masinii dar si capacitatea de absorbtie a socurilor.

LPGPrescurtarea de la Liquified Petroleum Gas = gaz fluid, care e folosit si pe post de combustibil auto. LPG este un amestec din propan si butan, care se produce prin procese de rafinare si care se caracterizeaza printr-o cifra octanica foarte ridicata, de peste 100.

LSDAbreviere preluata din limba engleza pentru Limited Slip Differential (diferential cu alunecare limitata), diferential care, prin intermediul unor placute de frictiune, permite o limitare a patinarii rotilor motoare prin blocarea controlata a diferentialului.

Lumina de xenonLumina cu descarcari in gaze, obtinuta printr-o descarcare electrica intre 2 electrozi in mediul gazos dintr-un bulb de sticla. Aceasta descarcare vaporizeaza sarurile metalice existente si face sa lumineze gazul de xenon. Fluxul luminos al unei surse luminoase de xenon este de aproximativ 2,5 ori mai mare decat cel al unei lampi cu halogen.

Lumini de drumLumini auxiliare care extind zona acoperita de farurile standard. Proiectoarele au un fascicul mai ingust decat cel al farurilor standard.



  <<    <    1  2  3   >     >>  



TELEFOANE UTILE

* Mihai PURICESCU

*  profesor legislație rutieră, insructor auto PFA - 0744 528 280

* Radu NASTASE - instructor auto PFA - 0744 298 506

* Catalin TOMA - instructor auto PFA - 0755 511 861

* Lucian Mihai - instructor auto PFA  - 0743 859 412

* Constantin Besica - instructor auto - 0745 521 810